Werken in de regio Weert

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Begeleider wonen

Werkgever:Zorgverlening PGZ
Plaats:Nederweert

Begeleider wonen 18+ Zorgverlening PGZ

Werkveld: Geestelijke gezondheidszorg Gehandicaptenzorg Soort vacature: Niveau 4: Begeleider (4) Dienstverband: Bepaalde tijd (tijdelijk dienstverband) Uren in de week: 24 - 36 Opleidingsniveau: HBO

Zorgverlening PGZ is al jaren dé autisme specialist in de regio Limburg en Noord-Brabant. PGZ biedt tevens gespecialiseerde zorg en ondersteuning aan (jong)volwassenen en kinderen met een ontwikkelingsachterstand, ADHD, angststoornis, gedragsstoornis of overige psychiatrische problematiek. Wij bieden behandeling, begeleiding en ondersteuning in alle levensfasen en op vele levensgebieden, of het nu gaat om gezinsleven, school, werk, wonen of vrije tijd. Vanuit onze kennis ervaring kunnen we een bijdrage leveren. Dit doen we met oog en respect voor de situatie, de cliënt of zijn/haar ouders houden hierin de regie. We hanteren hierbij het principe “gewoon” als het kan, “speciaal” als het moet. Hulp bieden zo gewoon mogelijk, zo kort mogelijk en zo dicht mogelijk bij de thuissituatie. Wij bieden 24-uurs begeleiding aan (jong)volwassenen. De begeleiding wordt zoveel als mogelijk vanuit zelfstandige appartementen wordt vormgegeven. De begeleiding heeft als doel de bewoner met een autisme aanverwante stoornis of lichte verstandelijke beperking vanaf 18 jaar zo normaal en zelfstandig mogelijk te laten wonen.

Functieomschrijving

Mentor van een aantal cliënten. Je werkt volgens een aantal vastgestelde methodieken. Afhankelijk van de zorgvraag is de begeleiding intensief of in de nabijheid. Je gaat in je begeleiding uit van eigenheid, interesses en mogelijkheden van de bewoner. Je bent op afspraak aanwezig bij de cliënt en/of als de situatie dit vraagt. Je zorgt voor dagelijkse rapportage en levert een bijdrage aan het begeleidingsplan. Je stemt hierover af met ouders en andere betrokkenen. Als mentor van een aantal cliënten lever je een bijdrage aan het opstellen, evalueren en bijstellen van het begeleidingsplan en stem je hierover af met het systeem rondom de cliënt.

Wij vragen

Je hebt een gerichte Hbo-opleiding (Social work, SPH, Maatschappelijk werk, Pedagogiek) of Mbo-opleiding niveau 4. Je hebt ervaring op het gebied van ASS en bij voorkeur ook JLVG. Registratie als jeugdzorgwerker in het kwaliteitsregister jeugdzorg is een pré. Je toont respect voor de levensstijl van de cliënt en stemt je begeleidingshouding af op datgene wat de cliënt nodig heeft zonder daarbij je neutraliteit, doortastendheid en regie te verliezen. Je bent creatief in het bedenken van hoe je de ontwikkeling en groei naar zelfstandigheid vorm kunt geven en je kunt dit samen met je collega’s uitvoeren. Je levert een positieve en stimulerende bijdrage aan de teamvorming en bent in staat actief en onderbouwd bij te dragen aan het teamoverleg en de ontwikkeling van het team, zowel zorginhoudelijk als organisatorisch.

Dienstverband

Wij bieden een tijdelijk dienstverband aan voor de duur van 11 maanden.

Werktijden

Werktijden vallen zowel in week- als weekenddagen. Je vult ook avond- en slaapdiensten in.

Salaris

De functie is ingedeeld in fwg 40

Solliciteren

Organisatie: Zorgverlening PGZ E-mail: solliciteren@pgz.nu   Vacaturenummer: 20181122 Contactpersoon naam: Charlotte Brouwers Contactpersoon functie: Albert van Heugten Plaatsingsdatum: 06/12/2018 Sluitingsdatum: 31/01/2019