Werken in de regio Weert

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Teamleider QC

Werkgever:Surge for Sciences
Plaats:Weert

Introductie

Voor Nukamel zijn wij op zoek naar een Teamleider QC.

NUKAMEL (www.nukamel.com) is een Belgisch-Nederlands bedrijf met meer dan 60 jaar ervaring in de ontwikkeling van nutritionele oplossingen voor jonge (zoog)dieren gebaseerd op zuivelgrondstoffen. Nukamel heeft een stevige en centrale basis met globale scope door zijn productielocaties in België en Nederland. Bovendien is Nukamel in meer dan 60 landen vertegenwoordigd. Het hele team ondersteunt een divers en uitgebreid klantenbestand waaronder vele van de top 20 mengvoederbedrijven ter wereld en dit op een unieke, gepassioneerde en persoonlijke wijze.

Door gebruik te maken van eigen R&D faciliteiten en via samenwerkingen met universiteiten en onderzoeksinstellingen wereldwijd, draagt Nukamel op continue basis innovatieve oplossingen aan. Deze zijn steeds toegespitst op de voersystemen van hoogproductieve en gezonde productiedieren zoals kalveren, biggen, (geiten)lammeren, kuikens of gezelschapsdieren. Nukamel’s nutritionele knowhow wordt gereflecteerd in een drieledig productengamma – oplosbare (kalver)melken, biggeningrediënten en nutrionele emulgatoren – met een sterke verankering in de verschillende markten door middel van welbekende en sterke merken als Nukamel, Fokkamel, Nukamix en Volamel Extra.

Functie

Als teamleider QC ben je verantwoordelijk voor de processen en aansturing van het QC team binnen een internationaal bedrijf op het gebied van jongdiervoeding. QC is verantwoordelijk voor de dagelijkse controle van grondstoffen en eindproducten door middel van visuele, organoleptische en analytische testen en werkt nauw samen met Productie. Je beschikt over leidinggevende kwaliteiten en hebt affiniteit met de diervoeder sector. Je bent gericht op klanttevredenheid, samenwerking en continue verbetering van processen.

Wat ga je doen?

 • Je bent verantwoordelijk voor de dagdagelijkse planning en werkverdeling van QC.
 • Je analyseert de werkprocessen en optimaliseert deze waar nodig.
 • Je voert kwaliteitstesten en metingen uit conform de werkinstructies en het bemonsteringsplan. Jij bent verantwoordelijk voor het keuren van grondstoffen en eindproducten. Bij afwijkingen zorg je ervoor dat de oorzaak gerapporteerd wordt en waak je over eventuele corrigerende maatregelen. Hiervoor wordt er nauw samengewerkt met Product Management en Productie. Het opbouwen van een gedegen kennis van de producten is cruciaal.
 • Je registreert, interpreteert en rapporteert analyseresultaten en kwaliteitsparameters. Je beheert en volgt analyses op bij externe laboratoria. Jij bent expert in analyses en analysemethodiek en functioneert hiervoor als eerste aanspreekpunt voor het bedrijf. Jij kan perfect antwoorden op de vragen van klanten en leveranciers met betrekking tot kwaliteitsgerichte issues.
 • Je coördineert klantklachten vanuit QC oogpunt. In overleg met Product Management en Productie analyseer je de oorzaak van de klacht en werk je mee aan corrigerende maatregelen om nieuwe klachten te voorkomen.
 • Je neemt actief deel aan meetings. Je deelt kennis op het gebied van nieuwe grondstoffen, producten en ontwikkelingen. Je neemt deel aan projecten. Samenwerking en overdracht tussen R&D, Productie, QC en QA zijn onontbeerlijk.

In deze functie rapporteer je aan de Manager R&D.

Functie-eisen

Je hebt affiniteit met de agrarische sector en beschikt over leidinggevende kwaliteiten en organisatietalent. Je spreekt vloeiend Nederlands en Engels. Je werkt gestructureerd en analytisch en bent in staat dat te combineren met flexibiliteit en klantgerichtheid.

 • NL: HBO (HLO); BE: Je bent in het bezit van een bachelordiploma in een relevante richting (bv. agro- en biotechnologie, biowetenschappen, voedings- en dieetleer).
 • Relevante ervaring in een soortgelijke functie in een kwaliteitsomgeving binnen de (dier)voedingsmiddelenindustrie. Kennis van analysemethoden is een pré.
 • Een proactieve houding en organiserend vermogen.
 • Je draagt kwaliteit hoog in het vaandel. Je werkt met een hoge graad van accuraatheid en bent administratief sterk. Je bezit ondernemingszin en bent flexibel en hands-on.
 • Computerkennis: Officepakket.

Het aanbod

 • Een uitdagende job in een dynamisch en snelgroeiend bedrijf. 
 • Een QC-functie die dicht bij de productie staat, en waar je bezig bent met kwaliteitsbewaking van grondstoffen en eindproducten binnen de diervoederbranche.
 • Een competitief verloningspakket.

Solliciteren

Spreekt deze functie jou aan? Solliciteer dan meteen via de ‘apply button’. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Annefleur Jacobs via +31(0)43 321 71 71 of annefleur.jacobs@surgeforsciences.nl.